خانم پرستو مهریار ستاره همیشه محبوب هنرموسیقی بانوان کشور
   نگارنده : زلمی رزمی نگارنده : زلمی رزمی

  همه آنهایی که با خانم نوریه (پرستو) آوازخوان شایسته و مورد تقدیربانوان کشور آشنا هستند، میدانندکه او از کودکی سینه‌ای سرشار از موسیقی داشت و هنوز ۸ سال ازعمرش نگذشته بود که آوازخوانی را با شوق فراوان از جشن های مکتب شروع و درنهایت درسنین نوجوانی صداي رسا و لحنی گرم و آهنگینش توسط استادحفیظ الله خیال کشف وپس از فرا گرفتن مقدمات هنرآوازخوانی بعنوان آوازخوان رسمی رادیو درآمد.

البته این را هم باید متذکر شدکه در  آنزمان در رادیو ضابطه ای سخت حاکم بود و هرکسی براحتی نمیتوانست به آن قلعه سنگ باران نزدیک شود.

  گذر از امتحان سختی درکار بود که بقول معروف مو را در نمد جستجو میکرد و اگرچنین نمی بود شاید ازجمیعت پانزده ملیون نفری آنزمان ۷ و نیم ملیون آوازخوان داشیم.

   و اما خانم پرستو ازاین آزمایش موفق و پیروز بدرآمده و با نشر اولین آهنگش دیشب گل امید مرا چیدی و رفتی ازساخته های استادخیال، به شهرت و محبوبیت رسیده نامش درهرمحفل و مجمعي ورد زبان ها گردید.

           صدای پرستو آن چنان مقبول طبع آهنگسازان و ترانه سرایان سرشناس و برجسته زمانه  قرار گرفت که یکی پی دیگری به یاری و  همکاری و همراهی او آمدند چنانچه چیزی نگذشت  با اجرای آهنگهایی ازساخته های استادځلاند، استادسرمست، استادخیال،مسحورجمال، شاه ولی ولی، شمس الدین مسرور ، وحیدځلاند، زاخیل گلزمان، فرهادریا، نیساز ، حامدحسینی، وحیدقاسمی، رحیم مهریارو دیگران، دل های بسیاری را به تسخیردرآورد.

 خانم پرستو صدها پارچه آهنگ در رادیو و تلویزیون کشوربه ثبت رسانیده که از آهنگهای معروف و لطیف و عاشقانه وی، میتوان ازآهنگهای:

شب بارانی، دل آدم، اگرعشق باشدگناهی، دلک سودایی و آهنگ دوگانه پشتو بنام راځه راځه - کمپوز استادهاشم که بعدها خانم فرشته سما   نیز آنرا کاپی و بازخوانی نموده است، نام برد.

ترانه‌های معروف دیگر او عبارت از بی شمارآهنگ هایی است که بطور دوگانه با همسرفقیدش رحیم مهریاربه اجرا درآورده است.

 خانم پرستو بقول خودش علاوه از استادحفیظ الله خیال افتخار شاگردی اساتید و بزرگان دیگری چون بابای موسیقی استادسرآهنگ، استادهاشم،الطاف حسین،الفت آهنگ، استادآرمان،استادمددی و استادسرمست را نیز داشته و درفراگیری هنرآوازخوانی و تئوری موسیقی از هرکدام آنان بهره هاجسته است.

خانم پرستو بعداز چنددهه خدمت در رادیو و تلویزیون سرانجام مجبوربه ترک زادگاهش گردیده و اینک ازبیست سال بدینسوهمراه باخانواده اش در جمهوری آلمان فدرال درمهاجرت اجباری بسر می برد ولی هیچگاهی از هنرش دوری نگزیده و با ارائه آلبوم ها، دی وی دی های جدید، اجرا و برگزاری کنسرت های متعدد در کشورهای مختلف اروپایی، امریکا، آسترالیا، کانادا، دوبی، هند،پاکستان وغیره شانه به شانه همسر هنرمندش زنده یاد رحیم مهریار، همیشه با مردم بوده، با شوق و علاقه برای مردم خوانده و  هنرموسیقی   کشورخود را زنده نگهداشته است.

   جوایزوالقاب هنری

   خانم پرستومهریار تقدیرنامه ها، جوایز و القاب هنری بیشماری را  بدست آورده که ازآنجمله لقب هنری مشعل ترنم افغانستان در سال ۲۰۰۳ میلادی در ازبکستان، لقب ملکه آواز از برنامه شب کتاب در اتریش و عنوان بهترین بانوی هنرمند در سفر اخیرش بکابل ازطرف تلویزیون آریانا برایش اهدا شده است.

خانم پرستو مشعل ترنم افغانستان اگرچه چندی است  همسر و یار و یاور و همکارهنری اش رحیم مهریار را همراه ندارد ولی او تصمیم داردبه جامعه نشان بدهد که یک زن به تنهایی هم  می‌تواند هم آواز بخواند و هم خانم باشد و پاک و پاکیزه زندگی کند.

 اینک  چندکلامی با اوبه حرف می نشینیم :

 ازنظرمن درزندگی خاموش ماندن وبدون تحرک بسربردن نشانه ضعف هرانسان است هرکس درزندگی بایدآنچه درتوان دارد و بنوعی حرمت گوهرگرانبهای انسانیت را پاس دارد تا بکمال مطلق برسد البته اصالت انسانی را هیچوقت نباید به بیراهه کشاند وظیفه داریم تا آنجاکه معرفت حکم میکندنگذاریم هنرپرمحتوای سرزمین ماکه قسمتی از آن بردوش ما نهفته است به کثری وکاستی وزشتی وپلشتی کشیده شود.

واما آنچه که درباره سفراخیرم بکابل میبایستی به عرض برسانم

  من بدعوت، تلویزیون جهانی آریانا سفر کوتاهی به کابل پایتخت کشورعزیزم داشتم. سفربه میهن عزیزم افغانستان پس از بیست سال هجرت برای من یک کانکورخوبی بود،استقبال پرشور و گرم وصمیمانه ای که هموطنانم ازمن بعمل آوردند براستی برایم قوت قلبی بود در واقع بمن فهماندکه زحماتم طی این همه سالها به هدرنرفته است ،تائیدی بود براینکه مردم مرا پذیرفته اندو به تلاش وپشتکار و ارائه کارخوبم ایمان دارند.

 درمدت اقامتم درکابل مطبوعات کشورو سایر رسانه های گروهی محبت کردند و ازحضورمن درجمع هموطنانم وبرنامه یی که داشتم به نیکی یادکردندکه لازم است از یک یک آنها تشکرکنم.

  همینطورتقدیرنامه ای از وزارت فرهنگ و سینماگران افغانستان و نیز عنوان بهترین بانوی هنرمند آوازخوان ازطرف تلویزیون جهانی آریانا بمن تفویض شد که ازهمه آنان ممنون و سپاسگزارم.

 


December 3rd, 2010


  برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
 
مسايل هنری