آمريکا وانگليس تا گلودربا تلاق جنگ عراق وافغانستان
حقيقت حقيقت

روزنامه الریاض چاپ عربستان‌سعودی در مقاله‌ای نوشت : اقدامات خشونت آمیز آمریکا روز به روز بر دامنه نفرت افکار عمومی جهان از این کشور افزوده است.  این روزنامه ، نزدیک به مواضع دولت سعودی ، در مقاله‌ای با عنوان آمریکا به دنبال دشمن افزود : این نفرت همچنین بر شمار کشورها، گروهها و احزابی که زمانی تحت نفوذ آمریکا بودند اما اینک در صدد جدایی هستند ، افزوده است.  الریاض، اندیشه حاکمان فعلی کاخ سفید را تلاش برای دشمن‌سازی و مبارزه با دشمنان خود ساخته خواند و افزود : با این وجود این سیاست آمریکا به جای آنکه موفقیت‌هایی برای کاخ سفید داشته باشد بر مشکلات و گرفتاری‌های آن افزوده است.
این روزنامه با اشاره به‌حملات ناموفق ارتش آمریکا به افغانستان و عراق و اشغال این کشورها، نوشت:آمریکا که سودای مبارزه با محور شر را در سر داشت در حمله به عراق و افغانستان باوضع اسف‌بار فعلی مواجه شده است.
 نویسنده مقاله حمله اخیر رژیم اسراييل به لبنان و شکست تاریخی آن در برابر مقاومت‌این کشور را هم موجب خارج شدن سر رشته امور خاورمیانه به ویژه لبنان از دست آمریکایی‌ها ارزیابی کرد و نوشت : این شکست در حالی ایجاد شد که کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا از ایجاد خاورمیانه جدید سخن رانده بود.  به نوشته الریاض آمریکا هر گاه خواسته است موضوع یا نقشه جدیدی را در منطقه طرح و اجرا کند نه تنها موفق نبوده بلکه تنها موجب خونریزی و ویرانی بیشتر شده است.

روزنامه ایندیپندنت نوشت : آمریکا و انگلیس به علت تداوم حضور خود در عراق نفرین شده هستند و اعتبار اخلاقی جرج بوش و تونی بلر مخدوش شده است.
 روزنامه ایندیپندنت در تحلیلی نوشت : اعتبار بوش و بلرتضعیف شده ، اعتبار اخلاقی آنها تخریب شده، محبوبیت آنها کاهش یافته و این در حالی است که آنها همچنان به مبارزه خود ادامه می دهند.
نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند : چهره های آنها به تنهایی گویای همه چیز است. بوش در کنفرانس مطبوعاتی خود عبوس، گیج و سالخورده به نظر می رسید. 3 هزار مایل دورتر بلر در مجلس عوام انگلیس به علت همان موضع سیاسی میخکوب شده بود. این دو رهبر در رویارویی با بحران غیرعادی که با آن روبرو هستند، در حالتی مسحور شده و میخکوب شده به نظر می رسیدند و در جستجوی یک راه خروج از این بحران بودند و هیچ چیز هم پیدا نکردند.
در ادامه این تحلیل آمده است : در تاریخ غم افزای امروز عراق، هفته جاری ممکن است مایوس کننده ترین هفته برای آنها بوده باشد و این در زمانی است که در نتیجه حمله نادرست آنها به عراق در مارس سال 2003 فجایعی رخ داده که انکار آنها غیرممکن شده و شکاف بین تمایلات آنها در مورد عراق و واقعیتها به یک شکاف عمیق تبدیل شده است.
ایندیپندنت می افزاید: حوادث هم اکنون شتاب بیشتری گرفته اند. 1.3 میلیون عراقی در نتیجه این جنگ آواره شده اند. ارتشهای آمریکا و انگلیس به نقطه شکست رسیده اند. هزینه این جنگ برای آمریکا به تنهایی به300 میلیارد دالر می رسد و اعتباراخلاقی هر دو کشور شدیدا آسیب دیده است.
به نوشته این روزنامه، در تاریخ مدرن هرگز راه حلی برای مشکلی که در نتیجه ایجاد مشکلات بسیار بزرگتر به وجود آمده وجود ندارد، به ویژه از زمانی که این مسئله افشا شد که مشکل اولیه در عراق - نبود سلاحهای کشتار جمعی دراین کشور - اشتباه بوده است.
در بخش دیگری از این تحلیل آمده است : فشارها بر بوش و بلر هم اکنون بسیار زیاد است. سطح خونریزیها و آشوبها که در نتیجه حمله آنها به وجود آمده، اعتبار آنها را تضعیف کرده و محبوبیت آنها را تخریب کرده است. یک نظرسنجی جدید نشان داد که تنها یک پنجم آمریکاییها می گویند که واشنگتن در جنگ عراق پیروز می شود و دو سوم آنها با این جنگ مخالف هستند.
ایندیپندنت خاطر نشان می کند: سطح تردید در انگلیس حتی بیشتر است و بلر هفته آینده با اولین بحث و رایزنی پارلمان در مورد عراق ظرف دو سال اخیر روبرو خواهد شد. البته مشکلات داخلی بوش بسیار عمیق تر از یک بعدازظهر ناخوشایند در مجلس عوام است. این نظامیان او هستند که متحمل سنگین ترین تلفات می شوند . از اول ماه اکتبر تا کنون 98 نظامی آمریکایی کشته شده اند و این بیشترین آمار از ژانویه سال 2005 بوده است. این حزب جمهوریخواه است که با شکست در انتخابات میاندوره ای روبروست .
نویسنده خاطر نشان می کند: این دو چیزی بیش از رهایی خود از این بحران نمی خواهند. هدف آنها باید اعلام پیروزی و بازگرداندن نظامیان خود به وطنشان باشد، اما این کار دشوار است. انگلیس و آمریکا به خاطر تداوم حضور خود در عراق ملعون هستند. اگر هم این کشور را ترک کنند، باز هم ملعون خواهند بود. خروج تعجیلی آنها نه تنها غیرمسئولانه است، بلکه اعتراف به این مسئله است که حمله آنها یک اشتباه بزرگ بوده است.
به نوشته ایندیپندنت، دو راه ممکن برای خروج وجود دارد : یا اینکه این خروج در زمانی صورت گیرد که نوعی توافق صلح ایجاد شده باشد و یا دولت عراق بخواهد که این نظامیان از عراق خارج شوند که البته هیچ کدام محتمل به نظر نمی رسند.

ازجانب ديگرروزنامه های انگلیس سند محرمانه ای را منتشر کردند که در آن گفته شده حضور نظامی این کشور در عراق و افغانستان موجب تشدید تروریسم در انگلیس شده است؛ همچنین رئیس سابق ستاد مشترک ارتش نیز جنگ افغانستان را «احمقانه» خواند.  به گزارش هفته نامه ساندی تلگراف، در این سند که اوایل ماه جاری میلادی به کمیته امنیتی کابینه ارائه و بین وزرا و مقامات امنیتی دولت توزیع شد، گفته شده اقداماتی برای کاستن از خطر تروریسم در آینده باید اتخاذ شود.
محتوای این سند ادعای تونی بلر را که مشارکت نظامی انگلیس در عراق و افغانستان موجب تشدید حملات تروریستی در این کشور نشده، به شدت زیر سؤال برده است. سند خواستار کاهش قابل ملاحظه در تعداد و شدت مناقشات منطقه ای که فعالیت های تروریستی را تشدید می کند، و نیز تهیه فهرستی از سناریوهایی کامل برای مناطق بحران خیز جهان برای 10 سال آینده شده است.
همچنین در سند ایجاد ثبات در عراق و افغانستان، همزیستی مسالمت آمیز اسرائیل با همسایگان عرب و نیز عدم دسترسی ایران به تسلیحات هسته ای خواسته شده است.
 در ادامه سند گفته شده که دیگر کشور غیردموکراتیک، دیکتاتور یا جنگ دیگری در خاورمیانه و جنوب آسیا نباید وجود داشته باشد و نتیجه گیری می کند که اگر توصیه های فوق اجرا شود، تهدید ناشی از سایر منابع تروریسم(از قبیل اندونزیا، فیلیپین و نیجریه) قابل اداره یا رفع خواهند بود.  از سوی دیگر در این سند توصیه شده که هرگونه اعزام نیروهای نظامی انگلیس به خارج باید در راستای ثبات و امنیت بین المللی صورت گیرد.  دفتر تونی بلر از اظهار نظر درباره این سند خودداری کرده است.  از سوی دیگر، ژنرال چارلز گوتری، رئیس سابق ستاد مشترک انگلیس که از فرماندهان بسیار مورد اعتماد بلر محسوب می شد، با انتقاد از اعزام نیرو به افغانستان، ادعای بلر را که نیروهای انگلیسی در افغانستان هرآنچه تجهیزات و تسلیحات لازم داشته باشند، در اختیارشان گذاشته خواهد شد، مورد تردید قرارداد.  وی که در سال 2001 از سمت خود استعفا داد، در گفتگو با هفته نامه آبزرور این سخنان را اظهار داشت و خواستار اعزام نیروهای بیشتر، تجهیزات جدید و سرمایه گذاری بیشتر برای ارتشی بسیار متعهد در افغانستان شد.  گوتری درباره خروج زودهنگام از عراق گفت انگلیس نمی تواند در حالی عراق را ترک کند که حمامی از خون پشت سرش باقی گذاشته است.  انتقاد گوتری هشداری جدی تر از انتقاد اخیر ریچارد دانات، رئیس کنونی ستاد ارتش از دولت بلر و وزارت دفاع انگلیس محسوب می شود.  دانات اخیراً گفت که ادامه حضور نظامیان انگلیسی درعراق مشکلات امنیتی انگلیس را بدتر می کند و آنها باید هرچه زودتر از این کشور خارج شوند.

روزنامه انگلیسی نوشت: بحث درباره نقش ما در عراق اکنون بر این سوال ساده متمرکز است که چه زمانی نیروهای آمریکایی و انگلیسی خارج می‌شوند.
روزنامه «دیلی تلگراف» نوشت: هیچ کس فکر نمی‌کند ما باید تا ابد بمانیم.
مسئله اکنون این است که ما باید ماهها یا سالها بمانیم؟
این مسئله ساده است اما اختلاف عمیقی را میان افکار عمومی و سیاسمتداران دو کشور و حتی عراق ایجاد کرده است.
 همانطور که همگی از جمله دولت بوش دریافته‌اند، راهبرد کنونی کارایی ندارد و گزینه‌های مختلفی مطرح شده که از جمله آنها تفکیک، فدرالیسم، خروج نیروها به سمت پایگاههای کشورهای همسایه، گفت‌وگو با افراد مسلح میانه‌رو، گفت‌وگو با ایران و سوریه و اعزام نیروهای بی‌شمار به عراق برای کشتار تعداد زیادی از افراد مسلح است.  البته باید به این مسئله توجه کرد که نیروهای انگلیسی سه سال مشغول آموزش نیروهای عراق بودند اما هنگام بازگشت به الاماره مضحکه شدند زیرا نتوانستند نظم را از ماه اگست تاکنون برقرار کنند.  آیا سه سال دیگر برای تبدیل نیروهای عراقی به نیروهایی کارآمد و بی‌طرف کافی است؟ ممکن است اینگونه باشد اما در همین زمان احساسات ضدانگلیسی افزایش یافته و سربازان ما هدف قرار می‌گیرند و حضور آنها تبدیل به عامل خشونت می‌شود.  رویکرد جدید درباره عراق احتمالا زمانی قطعی می‌شود که انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا به پایان برسد.  دیلی‌تلگراف افزود: اکنون زمان حرکت به سوی خروج مرحله‌ای فرا رسیده و نخست وزیر انگلیس باید از نفوذ خود در واشنگتن برای انجام چنین کاری استفاده کند.  استفاده از نیروهای ما برای ایجاد یک دموکراسی باثبات در عراق دیگر هدفی قابل د سترس نیست و خروج تدریجی نیروها بهترین گزینه برای ما و برای مردم عراق است.

همچنان نظرسنجي اخير كه از سوي موسسه گالوپ انجام شده است، نشان مي‌دهد دو سوم مردم آمريكا خواستار خروج سربازان اين كشور از عراق هستند. 31 درصد مردم عقيده دارند خروج نيروهاي آمريكايي از عراق بايد فوراً آغاز شود. فرانك نيوپورت، مسوول اجراي اين نظرسنجي مي‌گويد با بررسي نتايج به دست آمده مي‌توان گفت اكثريت قابل توجهي از مردم آمريكا خواستار خروج فوري نيروهاي اين كشور از عراق هستند و عقيده دارند دولت بايد هر چه سريعتر براي اين كار برنامه‌ريزي كند.
نتايج اين نظرسنجي همچنين حاكي است يك سوم شركت كنندگان عقيده دارند سربازان آمريكا بايد هر چه سريعتر به كشورشان باز گردند و يك سوم نيز عقيده دارند خروج سربازان آمريكايي با فواصل خاص زماني صورت گيرد.
تنها 2 درصد از مردم آمريكا عقيده دارند نيروي بيشتري باید به عراق اعزام شوند.
دو درصد از شركت كنندگان نيز عقيده دارند آمريكا بايد اشتباهات خود در عراق را بپذيرد و عذرخواهي كند.
همانند نظرسنجي‌هاي قبلي، در اين نظرسنجي نيز ليبرال‌ها و دموكرات‌ها از خروج سربازان آمريكايي از عراق حمايت و محافظه‌كاران و جمهوريخواهان با خروج نيروهاي آمريكايي از عراق مخالفت كردند.
اين نظرسنجي در اواخر ماه ژوئن و با شركت 1002 شركت كننده انجام شد.

در حالى كه آمريكا پس از يازده سپتامبر شعار مبارزه با تروريسم سر داده است، گزارش ۲۶۲ صفحه اى كميته تحقيق وزارت خارجه اين كشور درباره فعاليت هاى تروريستى، حكايت از ناكامى كاخ سفيد در تحقق اين امر دارد. به گزارش واشنگتن پست، بر اساس گزارش سالانه وزارت خارجه آمريكا، شمار حملات تروريستى به سرعت رو به افزايش نهاده و تعداد آن با در نظر گرفتن حملاتى كه در عراق رخ داده، به بيش از ۱۱ هزار حمله رسيده است. مطابق گزارش، ۳۰ درصد اين رقم مربوط به عراق است. «هنرى كوامپتون» هماهنگ كننده امور ضدتروريستى وزارت خارجه آمريكا، ضمن انتشار اين گزارش اعلام كرد كه ارقام جديد نشان از افزايش آشكار حملات نسبت به سال گذشته كه حدود سه هزار و ۱۹۲ مورد بوده است، دارد. آمار منتشر شده در اين گزارش همچنين از مرگ و مير هزاران غيرنظامى در نقاط مختلف جهان، بويژه عراق حكايت مى كند.در همين راستا، نيمى از حملات تروريستى منجر به مرگ غيرنظامى شده است كه باز بيشتر آمار متعلق به عراق بوده به طورى كه كشته شدگان در اين كشور به تنهايى ۸۰ درصد مرگ و مير در خاور نزديك و آسيا را به خود اختصاص داده است. در همين حال مجموع كشته هاى غيرنظامى آمريكا به ده ها وصدها نفر مى رسد. اين گزارش سالانه، از سويى به شكست آمريكا در دستگيرى بن لادن و انهدام شبكه تروريستى القاعده اشاره مى كند. وزارت خارجه آمريكا در اين گزارش تصريح مى كند كه رهبر گروه القاعده همچنان در خفا به سر مى برد و ديگر اعضاى برجسته آن نيز هنوز زنده اند. علاوه بر اين دستگاه ديپلماسى ايالات متحده در گزارش خود اعتراف مى كند كه عراق ميدان مبارزه جنگ آمريكا عليه تروريسم است، اما نتايج آن چندان درخشان نيست. اين در حالى است كه چند ماه قبل كاخ سفيد بار ديگر تأكيد كرد كه مبارزه جهانى عليه تروريسم ادامه دارد و بوش در سخنان خود ابراز داشت: «ما برنده ايم.»  دايره مبارزه با تروريسم وزارت خارجه آمريكا، اين بار در گزارش خود به بازتعريف واژه «ترور» و «تروريسم» پرداخته است. بر اين اساس، «هرگونه حركات سياسى خشونت آميز كه غيرنظاميان را هدف قرار دهد» اقدام تروريستى محسوب مى شود.مطابق اين تعريف، «افراد غيرنظامى» كسانى غير از نظاميان، شبه نظاميان، نيروهاى مردمى مسلح و پليس هستند.
در ادامه اين گزارش آمده است كه مقايسه آمار سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ عراق نشان مى دهد كه تعداد تلفات غيرنظاميان همچنان رو به افزايش بوده است.
در اين ميان كودكان نيز قربانى عمليات هاى انتحارى رخ داده در اين كشور شده اند.
  طبق گزارش وزارت خارجه آمريكا، آمار مربوط به عمليات انتحارى نيز با توجه به گسترش اينگونه اقدامات، در سال ۲۰۰۵ با ۳۶۰ مورد و حدود سه هزار كشته، سير صعودى چشمگيرى را طى كرده است. در همين راستا، در حملات سال ،۲۰۰۵ يك هزار كودك، ۶۵۰۰ مأمور پليس و ۱۷۰ روحانى و يكصد روزنامه نگار، كشته و زخمى شده اند كه البته عراق در اين آمار ركورددار است.
كميته تحقيق كنگره آمريكا در گزارشى هزينه جنگ افروزى هاى واشنگتن در عراق و افغانستان را فزاينده دانست و اعلام كرد كه هزينه اين جنگ ها به مرز ۸۱۱ ميليارد دالر نيز خواهد رسيد.


به گزارش بى.بى.سى، اين هزينه جداى از بودجه ۳۶۸ ميليارد دالرى آمريكا براى جنگ با تروريسم در سطح جهان است. طبق اين گزارش، چنانچه هزينه هاى جارى جنگ نيز به تصويب برسد، رقم كلى هزينه هاى جنگ آمريكا به ۴۳۹ ميليارد دالر بالغ خواهد شد و تخمين زده مى شود يك هزينه فوق العاده ۳۷۱ ميليارد دلارى هم تا سال۲۰۱۶ مورد نياز باشد. بر اين اساس، هزينه دو جنگ آمريكا در افغانستان و عراق و هزينه جنگ با تروريسم در جهان به ارقام نجومى سرخواهد زد و از هزينه ۵۷۹ ميليارد دالرى جنگ ويتنام هم فراتر خواهد رفت. افزايش مخارج جنگ باعث مى شود تا آمريكا شمار نيروهايش را از ۲۵۸ هزار سرباز در تمام عمليات نظامى خود در سراسر جهان تا سال ۲۰۱۰ به ۷۴ هزار تن كاهش دهد. نرخ رو به رشد مخارج جنگ باعث نگرانى كنگره آمريكا شده است.اين كنگره همه ساله براى افزايش تخصيص بودجه جنگ ،از سوى دولت آمريكا تحت فشار قرار دارد در حالى كه كنگره همواره سعى مى كند به نحوى مانع از بحرانى تر شدن كسرى بودجه آمريكا شود. در گزارش كميته تحقيق كنگره آمريكا همچنين اشاره شده است كه تأمين بودجه سالانه وزارت دفاع آمريكا از ۷۳ ميليارد دالر در سال ۲۰۰۴ به ۱۲۰ ميليارد دالر در سال ۲۰۰۶ افزايش يافته است. همچنان جورج  بوش رئيس جمهورى آمريكا در مورد جنگ سخت پيش روى آمريكايى ها و روزهاى سخت جنگ و جانفشانى در آينده هشدار داد. به گزارش خبرگزارى آسوشيتد پرس، بوش در نطق هفتگى خود با استقبال از تشكيل دولت دائم عراق، هشدار داد: «با توجه به اينكه دشمن مى داند استقرار دموكراسى در عراق برايش يك شكست مضاعف است، در حال احياى نيروهاى خود براى انجام اقدامات خشونت آميز است.» وى هشدار داد: «جنگ دشوارتر و درگيرى سخت ترى در عراق در انتظار ما است.» بوش افزود: «تشكيل دولت جديدعراق، شروع فصل جديدى در زمينه حضور آمريكايى ها در عراق است.» از سوى ديگر، خبرگزارى رويترز به نقل از «دونالد رامسفلد» وزير دفاع آمريكا گزارش داد: «اين عراقى ها هستند كه بايد آرامش را در كشورشان برقرار كنند نه نيروهاى آمريكايى.» رامسفلد در پاسخ به سؤال روزنامه نگارى كه پرسيد در حال حاضر وظيفه آمريكا در عراق چيست؟ گفت: «نخستين چيزى كه بايد بگويم اين است كه قرار نيست ما كارى انجام دهيم، بلكه اين عراقى ها هستند كه بايد در جهت آرامش كشورشان قدم بردارند. عراق سرزمين آنها است و حاكميت مستقل دارد. دولت جديد اين كشور نيز به طور حتم طى سالهاى آينده شرايط امنيتى مساعدى را براى تمام ملتش فراهم خواهد كرد.» در همين حال سفير انگليس در عراق با اذعان به انجام مذاكره با برخى گروه هاى مسلح اهل سنت عراق و تلاش براى قانع كردن آنها در رها كردن اسلحه و شركت در روند سياسى عراق گفت: «اين مذاكرات به طور غير مستقيم و از طريق ميانجيگران انجام مى شود.» اين در حالى است كه بسيارى از سران عراقى و مردم اين كشور با حضور اشغالگران در كشورشان مخالفند و خواستار خروج هرچه زودتر ايشان ازعراق هستند.

هزينه آمريکا د رجنگ عراق

در حال حاضر هزينه ماهانه ای که دولت آمريکا در عراق جهت هزينه های نظامی و غيره ، تقبل می کند بالغ بر8 ميليارد دالر است . يا بصورتی حدودأ 2 ميليارد دالر در هفته و يا 267 ميليون دالر در روز که اين برابر است با 11 ميليون دالر در هر ساعت . مطالب زير مقايسه ای است ما بين هزينه ناشی از جنگ در عراق و آنچه را که می توان با همين بودجه در داخل کشور آمريکا انجام داد .
1- بودجه سالانه سال 2007 اداره امنيت ملی داخل کشور معادل است با،31.7 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 4 ماه ایالت متحده آمریکا در عراق
.
2- بودجه يکبار مصرف جهت تجهيز کردن هواپيما های مسافر بری به سيستم ضد موشکی ( موشک هايی که به وسيله نيرو های پياده و معمولأبوسیله يک نفر پرتاب می گردد ) معادل است با،10 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 5 هفته ایالت متحده آمریکا در عراق
.
3- بودجه 7 ساله جهت تامين کسری بودجه کمک های مالی لازم جهت بازسازی افغانستان معادل است با،8.6 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 1 ماه ایالت متحده آمریکا در عراق
.
4- بودجه يکبار مصرف جهت حفاظت و امنيت سيستم ترا
نسپورتي و مسافربری عمومی مانند بس ، مترو و قطار معادل است با،5.2 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 3 هفته ایالت متحده آمریکا در عراق .
5- بودجه سالانه جهت تهيه دستگاه های مخصوص کشف امواج و تشعشعات مضر که به دليل کسر بودجه سالانه تهيه آنان متوقف گرديده ، معادل است با،1.5 ميليارد که برابر است با هزينه نظامی 5 روزه ایالت متحده آمریکا در عراق
.
6- کمک بودجه سالانه جهت افزايش تعداد نيروهای پوليس
در شهر های مختلف آمريکا معادل است با،1.4 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 5 روزه ایالت متحده آمریکا در عراق.
7- بودجه سالانه جهت آموزش و تهيه تجهيزات سيستم حمل ونقل
عمومی معادل است با ،800 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 72 ساعت ایالت متحده آمریکا در عراق.
8- بودجه سالانه بازرسی صد در صد کالاهايی که به دليل کسری بودجه فعلی مورد بازرسی قرار نمی گيرند . ( نيمی از اين کالا ها از طريق هواپيما های مسافربری وارد کشور می گردندند ) معادل است با،700 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 2 روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
9- بودجه يکبار مصرفی جهت تهيه سيستم راديويی با مرکزيت مشترک برای گروه های امداد و اورژانس ( آنچه که در فاجعه يازدهم سپتامبر کمبود آن کاملأ محسوس بود ) معادل است با،
350 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 1.5 روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
10- بودجه سالانه جهت افزايش به ميزان صد در صد در تعداد آتش نشانان کشور معادل است با،500 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 2 روزه ایالت متحده آمریکا در عراق
.
11- بودجه سالانه جهت تامين کسری بودجه امنيت ملی در شهر هايی که فاجعه يازده سپتامبر در آنها رخ داده ، معادل است با،94 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 8.5 ساعت ایالت متحده آمریکا در عراق
بهداشت و درمان نيروهای نظامی
.
1- بودجه 5 ساله جهت جبران کسری بودجه بيمه درمانی عمومی که به وسيله بوش
در بودجه سال 2007 کشور کاهش داده شده است ، معادل است با،
36 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 4 ماه و 15 روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
2- بودجه 5 ساله جهت جبران کسری بودجه دارو و درمان عمومی که به وسيله بوش
در بودجه سال 2007 کشور کاهش داده شده است ، معادل است با،5 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 2.5 هفته ایالت متحده آمریکا در عراق.
3- بودجه 5 ساله جهت جبران بودجه بهداشت و درمان نظاميان که افزايش 200 الی 300 درصدی داشته ، معادل است با،2.5 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 9 روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
4
-بودجه يکبار مصرفی جهت سرمايه گذاری در روان درمانی نظاميان معادل است با،100 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 9 ساعت ایالت متحده آمریکا در عراق.
5- بودجه جهت تحقيقات و مطالعات پزشکی و اعضای مصنوعی بدن برای نظاميان معادل است با ،48 ميليون دالر که برابر است با هزينه نيم روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
6- بودجه سالانه انجمن ملی پژوهش و بهداشت که در بودجه سالانه کاهش يافته و در نتيجه محققين و دانشمندان از کار بيکار گشته اند . معادل است با ،65 ميليون دالر که برابر است با هزينه 6 ساعت ایالت متحده آمریکا در عراق
.
7-
بودجه سالانه جهت تهيه و تامين بيمه برای 9 ميليون کودک که فاقد بيمه درمانی می باشند معادل است با ،15 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 1.5 هفته ایالت متحده آمریکا در عراق.
8- بودجه سالانه جهت ادامه برنامه مناسب تکميلی غذايی که با کمتر از 20 دالر در ماه مواد غذايی لازم را برای بيش از 400000 سالمند تهيه می کرده که در بودجه رياست جمهوری کاملأ قطع گرديده است معادل است با،118 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 12 ساعت ایالت متحده آمریکا در عراق
.
تحصيلات
وآموزش.
1- بودجه سالانه آموزش و پرورش جهت جايگزينی کسری بودجه ارائه شده از طرف رئيس جمهور مانند 40 برنامه مختلف از جمله آموزش در مبارزه با اعتياد و حمايت های دولت برای آموزش و برنامه های هنری در مدارس و برنامه های انجمن آموزگاران و والدين دانش آموزان معادل است با،3.4 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 13 روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
2- بودجه سالانه وام های پرکين که به 463000 دانش آموزان کم در آمد ، امکان ادامه تحصيلات عاليه در مراکز آموزشی را فراهم می کرده و در بودجه رئيس جمهور کاملأ قطع گرديده است معادل است با ،664 ميليون دالر که برابر است هزينه نظامی 2.5 روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
3- بودجه سالانه " شروع با هم" که در بودجه رئيس جمهور کاملأ قطع گرديده است معادل است با ،99 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 9 ساعت ایالت متحده آمریکا در عراق
.
محيط زيست و زير بنا
1- بودجه جهت تامين کسری بودجه سازمان حفاظت محيط زيست که در بودجه سال2007 رئيس جمهور آمريکا کاهش داشته ، معادل است با،300 ميليون د
الر که برابر است با هزينه نظامی 1 روز و 3 ساعت ایالت متحده آمریکا در عراق.
2- بودجه 30 ساله جهت پاکسازی محيط زيست آلوده در مناطق مختلف آمريکا که تعداد آنها به 350 هزار می رسد . معادل است با،253 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 2 سال ایالت متحده آمریکا در عراق
3- بودجه مراقبت های لازم و پروژه های نا تمام پارک های ملی آمريکا معادل است با،9.11 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 1 ماه و 10 روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
4- بودجه لازم جهت نگهداری و پروژه های ناتمام جنگل های آمريکا معادل است با،6 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 3 هفته ایالت متحده آمریکا در عراق
.
5- بودجه پروژه های عقب مانده سازمان شکار معادل است با،2 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 2 هفته ایالت متحده آمریکا در عراق
.

6- بودجه سالانه ای که هزينه های مختلف و متفرقه تحميل شده بوش به مردم آمريکا است ، معادل است با ،47.2 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 6 ماه ایالت متحده آمریکا در عراق.
7- بودجه سالانه کمک هزينه به بودجه های ايالتی معادل است با،1.7 ميليارد که برابر است با هزينه نظامی 1 هفته ایالت متحده آمریکا در عراق
.
پنسيلوانيا
1- بودجه جهت پاکسازی سموم اسيدی معادن در پنسيلوانيا معادل است با،15 ميليارد دالر با که برابر است با هزينه نظامی 2 ماه ایالت متحده آمریکا در عراق
.
2- بودجه لازم جهت ترميم و نگهداری سيستم فاضلاب پنسيلوانيا معادل است با،8 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 1 ماه ایالت متحده آمریکا در عراق
.
3- بودجه اضطراری جهت مرمت اکثر سد ها در پنسيلوانيا معادل است با،642 ميليون دالر که برابر است با هزينه نظامی 2 روزه ایالت متحده آمریکا در عراق
.
4- بودجه جهت بازسازی عقب افتاده جاده های پنسيلوانيا معادل است با،2.3 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 8 روز ایالت متحده آمریکا در عراق
.
5- بودجه جهت باز سازی پل های پنسيلوانيا معادل است با،8 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 1 ماه ایالت متحده آمریکا در عراق
.
6- بودجه جهت نياز سيستم آب آشاميدنی پنسيلوانيا معادل است با،5.26 ميليارد دالر که برابر است با هزينه نظامی 2.5 هفته ایالت متحده آمریکا در عراق
. ازسخنراني نماينده پنسيلوانيا درکنگره آمريکا.

با استفاده ازمنابع خبري وتخليلي .

 

 


November 12th, 2006


  برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
 
مسایل بین المللی