درحاشیه توافق غرب و حکومت اسلامی درژنو !
اسماعیل هوشیار اسماعیل هوشیار


hoshyar.esmaeil00@gmail.com

 

بالاخره کوه موش زائید و اعلام کردند که توافق انجام شد . ازجزئیات خبری نیست ولی نیازی هم نیست . توافق به معنی داشتن ظرفییت عملی از طرف حکومت اسلامی نیست ، یعنی درعمل خواهیم دید .  لحظاتی پس از توافق اتمی ایران با گروه ۱+۵ در ژنو، شنبه شب باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن نطقی تلویزیونی ایراد کرد. اوباما گفت توافق اتمی با ایران یک «گام نخست مهم» برای رفع نگرانی های جهانی در مورد برنامه اتمی ایران است . این گام نخست مهم ...رو خوب اومده و هستم !

 

 

سهم مردم ایران ازاین توافق چیست ؟ فعلا معلوم نیست ، وشاید هم هیچ . معمولا ازاین توافقهای بین حکام به مردم ایران نصیبی نمیرسد . اما درمسیر راهش اگرمردم بخواهند و ازفرصتها استفاده کنند. بارها گفته بودم و بازهم تاکید میکنم به نظرمن موضوع غنی سازی واتم...فقط یک بهانه قوی بود . ساختارحکومت اسلامی ازنظراقتصادی و سیاسی باید دستی بخورد و اگرحکومت اسلامی مقاومت میکرد که تکانی نخورند آنوقت با بمب افکنهای ناتو تکانشان میدادند . براساس برنامه های استراتژیک غرب ، این آخرین میخ تابوت خاورمیانه قدیم باید کوبیده شود . اما هنوز کارتمام نشده....تازه شروع شده است !

 

روزنامه آمریکایی ''نیویورک تایمز'' به نقل از یک دپیلمات غربی جزئیات توافق حکومت اسلامی با گروه ۱+۵ را در مذاکرات اتمی ژنو را منتشر کرده است. لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، نیز در گفت‌وگویی کوتاه با خبرنگاران گفت که دو طرف به توافق دست یافته‌اند . محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در حساب توییتری خود این موضوع را تایید کرده است.



بنا بر این گزارش، توقف غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانیوم در ایران و کاهش آن به حد ۳.۵ درصد، توقف ساخت راکتور آب سنگین اراک و موافقت با بازرسی‌های گسترده در ازای آزادسازی ۳.۶ میلیون دلار درآمد بلوکه ‌شده نفتی، رفع تحریم پتروشیمی، طلا، فلزات گرانبها و تبادل قطعات هواپیما متن پیشنهادی به ایران در مذاکرات ژنو است .  اما ازهمین کشک و بهانه ها شاید بشود کره گرفت .



''نیویورک تایمز'' بدون اشاره به نام مقام غربی که اطلاعات از جانب او منتشر شده ، نوشته است که پیش نویس توافق احتمالا این گونه تنظیم شده است...



۱- بر اساس توافق پیشنهادی با ایران ، تهران اورانیوم غنی ‌شده موجود خود را طی شش ماه رقیق کرده و یا به میله سوخت تبدیل می‌کند . ( یعنی ظرف شش ماه علائم ساختاراقتصادی جدید باید دیده شود . آنوقت زیرسایه همین علائم جدید روسری ها کمی شلترشود حجاب اجباری لغو میشود ، زندانی های سیاسی آزاد شوند ، احکام شریعت به آرامی محو و لغو شوند ، اقتصاد و بازارپوست میاندازد و از پیله قبیله ای سابق با قوانین دستمال ابریشمی و روغن کرمانشاهی خارج شود....فرایند عملی یک چرخش یا استحاله واقعی همین موارد است...)

 



۲- از ایران توقف ساخت رآکتور آب سنگین اراک خواسته شده است....(کشک است جهت درج دررسانه ها)

 



۳- ایران موافقت کرده سانتریفیوژهای پیشرفته نسل دوم بیشتری برای غنی سازی نصب نکند و ۱۰۰۰ سانتریفیوژ موجود نصب شده را استفاده نکند...( کشک مظلق بود جهت درج دررسانه ها....).

 



۴-تهران با بازرسی‌های فراگیر موافقت کرده است . ( کشک برای درج در رسانه ها....)

 



۵- در ازای این توافقات، ایران ۳.۶ میلیون دلار از درآمدهای نفتی بلوکه شده خود را طی شش ماه بدست آورده و تحریم‌های قطعات خودرو ، طلا و فلزات گرانبها، پتروشیمی و قطعات هواپیما برداشته می‌شود اما تحریمهای نفتی و بانکی باقی می‌ماند تا وقتی که حکومت اسلامی تن به انتخابات آزاد بدهد و تمام نیروهای سیاسی داخلی و خارج ایران را به رسمییت بشناسد وماهیتش تغییرکند.....یعنی قاعدتا ختمش باید اینطوری شود . اگرتوانست ما هم برایش کف میکنیم . تاثیرات کوتاه مدت این توافق برای حال حکومت اسلامی خوب است که فشار تحریمها روی گلویش کم میشود . تاثیرات میان مدتش برای حال غرب درمنطقه خاورمیانه خوب است و شعار مسخره محو اسرائیل که به موزه میرود.... وتاثیرات بلند مدتش از نظرداخلی برای مردم ایران....که درثبات اقتصادی و یک آزادی نسبی که میوه ثبات سیاسی و اقتصادی است ، باید دیده شود . شخص خمینی درسال 1367 نقشه راهِ خوردن جام زهر را نشان داد که میتوان و باید....واین یک تجربه پراتیک است که قطعا با توجه به گذر زمان و شرایطی کاملا متفاوت درسطح منطقه و جهان ، نتیجه اش یکسان نخواهد بود .
 


 

 

 

24.11.2013






November 24th, 2013


  برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
 
مسایل بین المللی