آگهی پذیرش سرمایه گذار جهت چاپ کتاب
نظر به استقبال گسترده مردم از مقاله آه دکتر مصدق (خاک حاصل خیز برای رشد انواع تروریسم) قصد دارم مشروح کامل آنرا ترجمه و بصورت کتاب در بازار بین المللی منتشر نمایم لذا اگر کسی علاقه به سرمایه گذاری جزیی یا کلی در این مورد دارد می تواند با دفتر اینجانب تماس بگیرد.
با احترام
سیامک زینلی
TEL (+1) 604-985-2211
(خلاصه کتاب پیوست است)
خاک حاصلخیز برای کشت انواع تروریسم امروز پدیده شوم تروریسم مهمترین دغدغه رسانه های جمعی و سیاستمداران شده است. ریشه یابی و تحلیل صحیح این پدیده ناپسند از اهمیت زیادی برخوردار است.رسانه های جمعی دنیا مدام درحال القای این مطلب هستند که مقصر تروریست های جهان سومی می باشند ولی این مقاله برآن است که نشان دهد که چنین نیست!
تروریسم در جهان سرمایه داری متولد میشود و رشد می کند و در جهان سوم خود را آشکار میکند. کشور های غربی به گونه ای وانمود میکنند که گویی این پدیده ای نوظهوراست در صورتی که این روند ریشه در رفتارهای گذشته آنها دارد.
انها دهها سال بود جهان سوم را از یاد برده بودند و مدام شمال جنوب می گفتنند! و ضمن استفاده از منابع غنی جهان سوم آنها را عقب افتاده و بد شانس می پنداشتند و با تبختر گاهی کمکی بشردوستانه روانه میکردند و تا دو آسمانخراش آنها در واقعه ی دلخراش یازدهم سپتامبر پایین نیامد متوجه ی جهان سوم نشدند! و ناگهان یادشان آمد که افغانستان دموکراسی ندارد!و عراق چنین است و ایران چنان!
اگر هزاران نویسنده سالها در مجلات معتبر در مورد جهان سوم مقاله مینوشتند کسی گوشش بدهکار نبود! آنان مانند شاگردی که یکسال درس نخوانده است و یکمرتبه بیاد آورده که فردا امتحان دارد! ناگهان متوجه جهان سوم شدند. آنها سالها از تحمیق فرهنگی جهان سوم خوشحال بودند چرا که این امر سود هنگفتی را برایشان در بر داشت.
غرب با تبختر روبوت و آدم ماشینی به مریخ میفرستد و آن را از اینجا کنترل میکند ولی از درک مسائلی که در جلوی چشمش رخ میدهد عاجز است! او آب شدن یخ های قطب را نمیبیند. سوراخ ازون را نمی بیند! انفجار میلیاردی جمعیت کره ی زمین را نمیبیند! اتمام ذخایر معدنی و انرزی زمین را نمیبیند! آلودگی آب وهوا را نمیبیند! فقر و بیچارگی میلیاردها مردم را نمی بیند! ولی در عوض به مشتی زست های تکنولوزیکی و مدل های لباس و مو و اسباب بازی های الکترونیکی دل خوش کرده است (فرضاً اتویی که با آن می توان تلفن کرد و یا تلفنی که می توان با آن اتو هم کرد!)
او سال ها فقط در فکر این بوده است که هر چه جمعیت کشور وارد کننده بیشتر باشد برای اوسود بیشتری خواهد داشت. او متوجه فلاکت و رنج غیر قابل باور این انبوه جمعیت گرسنه نبوده است.در خوشبینانه ترین فرض ها کره زمین ظرفیتی بیشتر از یک میلیارد نفر جمعیت ندارد یعنی یک میلیارد نفر می توانند براحتی و برای مدت طولانی در کمال صلح و صفا و رعایت بهداشت محیط زیست در آن به زندگی بپردازند و در ارتقای معنوی خود بکوشند.در این صورت کره زمین تبدیل به بهشت خواهد شد.
بشر هنوز لیاقت آموزه های بزرگ مردان معنویت همچون بودا محمد مسیح و گاندی را پیدا نکرده است. بشر نادان تر از ان بوده است که تصور میشد. به جهان حیوانات نگاه کنید شیر سمبل درنده گی و توحش است. ولی شیربا همه درنده گی اش هیچگاه شیردیگررا نمی کشد! ولی بشراین کار را می کند.
بشرهنوزنفهمیده است که دهکده جهانی مشکلات جهانی نیز دارد و حکومت مستبدانه و یا جمعیت انبوه یک کشور می تواند صلح جهانی را به خطر بیاندازد. او هنوز نفهمیده است که زمامداران کشورها باید ازسنخ دانشمندان باشند و نه سیاستمداران برآمده از ثروت. یک سیاستمدار حساس ترین شغل روی کره زمین را بر عهده دارد (حداقل یک میلیون برابر یک پزشک) و یک تصمیم اشتباه او می تواند زندگی یک جامعه را به خطر اندازد ولی برای این شغل! هیچ دستگاه نظارتی مانند نظام پزشکی وجود ندارد و نود و نه در صد سیاستمداران دنیا فاقد مدرک مناسب اند و این مانند این است که فرضاً به یک مکانیک اجازه عمل جراحی چشم بدهیم! و یا بگذاریم یک قصاب پشت هواپیمای 747 بنشیند.
کشورهای پیشرفته همچنان بر طبل مصرف میکوبند آنان دارند کره زمین را همچون یک مداد درمدادتراش می تراشند وخلاص می کنند! کره زمین همچون یک حوض آب است که کسی نمی تواند به هنگام شنا در آن ادرار کند و خود از آب آن ننوشد! سرنوشت ملت آلمان به سرنوشت مردم اوگاندا گره خورده است و سرنوشت هردوی آنها به وضعیت مردم بولیوی.
سرمایه داری مردم کره زمین را در یک مسابقه بزرگ آن هم به خرج کره زمین انداخته است.به آدم های اطراف خود نگاه کنید موجودی بانکی آنها هر چقدر باشد باز یک صفر کم دارد!آنها هیچ وقت به ارضای اقتصادی نمیرسند(شبیه آدمی که در کتاب شازده کوچولو به تنهایی در سیاره خودش مدام پول میشمرد!). در حالی که در طبیعت هیج حیوانی بیشتر از نیاز خود شکار نمیکند و از این نظر ما باید تلاش کنیم به حیوانات برسانیم!
چند گویی من بگیرم عالمی
این جهان را پر کنم از خود همی
از سویی دیگر منابع انرزی و معدنی کره زمین در حال اتمام است یعنی بیست سال دیگر اوضاع برای فرزندان شما اینگونه که هست نخواهد بود وفاجعه ای در راه است.
غرب دچار جهل مرکب است یعنی بدترین نوع جهل. او نمی داند که نمی داند و بر عکس فکر می کند خیلی می داند! نتیجه این دانش زیاد را می توانید با چشم خود ببینید. دود کره ی زمین را فرا گرفته است! او دچار آلودگی اطلاعاتی شده است یعنی صد ها نوع شامپو و صابون را میشناسد ولی از درک مسائل بدیهی خود عاجز است. ببینید هر سال چند سمینار و سخنرانی و تحقیق در مورد محیط زیست و خطرات افزونی جمعیت برگزار میشود و سیاستمداران به آن ها بی توجه اند و سر روزنامه ها نیز به آمار رشد اقتصادی و میزان ثروت بیل گیتس گرم است! ببینید چقدر خرج سگ و گربه میشود که ذره ای از آن خرج کودکان معصوم خیابانی نمیشود و از همه بدتر غرب در حال نابود ساختن فرهنگ شرق و سه تمدن بزرگ و درخشان چین هند ایران و جایگزینی فرهنگ خود است.فرهنگ غرب چیست؟ مشتی جوان که شلوارشان در حال افتادن از پایشان است!؟
من نمیدانم چرا غربی در خانه خود متمدن – فهمیده – مهربان –طرفدار محیط زیست وانسان دوست است ولی پا را که از کشورش بیرون میگذارد صدوهشتاد درجه تغییر شخصیت می دهد؟ برای مثال سرمایه داری برای رسیدن به پول به کثیف ترین روشها متوسل میشود.نیم قرن است که خاورمیانه در آتش جنگ می سوزد چرا؟ به بهانه جنگ اعراب و اسراییل پولهای حاصل از نفت را با فروش اسلحه از منطقه خارج می کنند یک حیله تمیز! محمد و موسی آلت دست کمپانی های اسلحه سازی شده اند. کدام کشور جهان سوم قادر است فرضا با فروش شیر! صد میلیون دلار برای خرید یک هواپیمای جنگی بدهد؟!
فلسفه ی جهان سرمایه داری ماهیتا و از نظر تاریخ دیگر جواب گو نیست و تاریخ مصرف آن به سر آمده و باید بشر این خودخواهی متعالی! را دور بیفکند و طرحی نو دراندازد. یا همه ی مردم کره ی زمین با هم نابود و یا باهم نجات خواهند یافت پس دیگر مکاتب فرد گرا یا حتی ناسیونالیست(فرد در قالب کشور!) اعتبار نخواهد داشت. کره زمین یک اکوسیستم بسته است و نمی توان قوانین اقتصاد باز آدام اسمیت را در آن به اجرا در آورد. درست مانند آنکه شما بخواهید یک طرح بزرگ پرورش ماهی را در آکواریوم خانه به اجرا درآورید!
از دیدگاه غرب جهان یک کافی شاپ است در صورتی که جهان یک معبد با شکوه بوده وباید به ان احترام گذاشت.احترام به جهان احترام به خویشتن است. کشور های پیشرفته نمیتوانند بگویند که مسائل و مشکلات جمعیتی کشور بنگلادش به ما مربوط نیست. بنزینی که یک بنگلادشی می سوزاند سوراخ اوزون را بالای سر آنها گشاد تر خواهد کرد!
از دری که فقر وارد می شود اخلاق از در دیگر خارج می شود.مشکلات جمعیتی رابطه تنگاتنگ با ایجاد زمینه های بروز تروریسم دارد. در شرایطی که یک ملت به حالت جنون اقتصادی و یا استبداد میرسد به راحتی میتواند طعمه گروه های تروریستی قرار گیرد. و هر گروه و دسته ای قابلیت تبدیل به گروهی تروریستی را خواهد داشت و میتوان تصور کرد که پس فردا علاوه بر تروریست های مسلمان تروریست های بودایی و مسیحی یا حتی فوتبال دوست! هم سبز شوند. جهان سوم گرسنه خسته و بی سواد است. کشور های جهان سوم خاک حاصلخیزی را برای کشت انواع تروریسم دارا می باشند.
غربی ها برای سود بیشتر کلیه ی نهضت های دموکراسی خواه را در اقصا نقاط جهان سرکوب کرده اند و مغزهای متفکر را نیز به کشور های خود برده اند. هنگامی که شاد روان دکتر محمد مصدق در حال پایه گذاری یک دموکراسی بومی در ایران بود او را با یک کودتا ساقط کردند یعنی ملت ایران که میرفت به طور مجانی صاحب دموکراسی شود و به تبع ان تمام کشور های منطقه نیز بسوی دموکراسی کشیده میشدند اکنون باید هزاران میلیارد دلار خرج شود تا شاید نوعی دموکراسی تحمیلی را بپذیرد و همین گونه است مشروطیت و سالوادور آلنده و پاتریس لومومبا و......
حال آن ها با یک خاور میانه زبان نفهم روبرو هستند! آن ها هنوز هم متوجه عمق فاجعه نشدند و به اشتباه مبارزه با معلول را شروع کرده اند. آن ها اگر کار فرهنگی را هم اکنون آن هم به طور صحیح آن هم نه بر اساس فرهنگ فرد گرای غرب شروع کنند شاید پنجاه سال بعد بتوانند جواب بگیرند.
تروریسم طبیعی ترین عکس العمل هر بشر در اسارتی درطول تاریخ بوده است پس نمیتوان با نابودی چند گروه و دسته آن را از بین برد.تروریسم سلاح بسیار مخرب و هولناکی است. یک تروریست قدرتی برابر با یک موشک بالستیک را دارد. یک تروریست می تواند به معنای واقعی کلمه یک کشور را فلج سازد مقابله با این پدیده بسیار دشوار و پر هزینه است و می توان انتظار داشت در آینده دولت های بزرگ جهانی نیز به این سلاح ابتدایی مسلح شوند! یعنی با استفاده از بودجه و امکانات نظامی خود تشکیلات تروریستی را در کشورهای دشمن خود پرورش دهند تا در جنگ های احتمالی در آینده از آنها استفاده کنند و در این صورت ما شاهد جهانی پر از ناامنی و وحشت و هراس خواهیم بود . آیا صلح و صفا و آرامش بهتر نیست؟
می توان گفت آن هنگام که فلسفه اصالت فرد جهان غرب به سوی جهان بشری متمایل گردد و جهان بصورت تعاونی یعنی یکی برای همه وهمه برای یکی اداره گردد و دست از مسابقه های بچگانه تسلیحاتی وصادراتی! ورشد اقتصادی ! برداشته شود و زمام امور کشورها بجای متولیان پول وقدرت(سیاستمداران) بدست دانشمندان مانند زیست شناسان جامعه شناسان وروان شناسان افتد وسازمان ملل برقوانین اساسی تمام کشورها و صلاحیت سیاستمداران کنترل و دخالت داشته باشد و ترمز قطار جمعیت جهان بشدت کشیده شود و برای کاهش آن برنامه ریزی شود و نظام سرمایه داری مانند کشور کانادا محدود و تحت کنترل درآید آنگاه بشر نجات خواهد یافت و مبارزه با تروریسم مثل آب خوردن خواهد بود. تکنولوزی می تواند یک رفاه نسبی را برای بشر به ارمغان بیاورد و نیازی به جنگ نیست فقط باید بشر از دست خود خلاص شود چرا که جانوری بدتر از خودش بجانش نیافتاده است!
جنگ خلقان همچو جنگ کودکان
جمله بی معنی و مغز و مهان
جمله با شمشیر چوبین جنگشان
جمله در لا ینفعی آهنگ شان
جمله شان گشته سواره بر نیی
کین براق ماست یا دلدل پیی
September 3rd, 2006
برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
- مترجم: پیامفصلهایی از کتاب «نقابزدایی از چهرهٔ اقتصاد: از قدرت و آز تا همدردی و منفعت عامه»
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست «سرمایه»، اثر کارل مارکس (فصل دهم)
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست «سرمایه»، اثر کارل مارکس (فصل نهم) ــ ۲
- مترجم: پیامفصلهایی از کتاب: «نقابزدایی از چهرهٔ اقتصاد: از قدرت و آز تا همدردی و منفعت عامه»
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست سرمایه اثر کارل مارکس (فصل نهم) ــ ۱
- انتشارات تهران ترجمه سومین رمان خالد حسینی با عنوان «و کوهها طنین انداختند» منتشر شد
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست «سرمایه»، اثر کارل مارکس (فصل هشتم)
- خسرو باقریپیر پرنیاناندیش
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست «سرمایه»، اثر کارل مارکس (فصل هفتم)
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست «سرمایه»، اثر کارل مارکس (فصل ششم)
- بر گردان از انور میرستاریکتاب بلژیک و بمب
- عزیزه عنایت مروری براثرگرانبهای نمک درشعر فارسی !
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست «سرمایه»، اثر کارل مارکس (فصل پنجم)
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست «سرمایه»، اثر کارل مارکس (فصلهای سوم و چهارم)
- برگردان از متن فرانسه: م. پیگیرچکیدهٔ جلد نخست «سرمایه»، اثر کارل مارکس (فصلهای اول و دوم)
- ناصر اصغریدر سالگرد قتل تروتسكی، معرفی یك شاهكار
- برگردان، تلخیص و تحلیل از داکتر خلیل ودادخوشحالخان ختک آغازگر ادبیات ملی شعری ( پشتو)
- جميله پلوشهحقوق زن در گذرتاريخ
- ناصر اصغریلنین: معرفی یك كتاب
- Sumaia Frotan افغانی
- اسدالله شفاییماموریت سقوط
- پوهندوی شیما«غفوری»رنگها و برداشت های من
- لنیندربارۀ مبارزۀ مسلحانۀ جدا از توده
- امیر کشفیبرتراند راسل در مقام فیلسوف
- ترجمه محسن فریدنی و ا. صادقینشریات و تشکیلات کارگری
- نگارش از: نذیر ظفرپرستو های شاعرانه
- لنیننامه به کمونیستهای : آلمان ، اتریش و لهستان
- مجموعه آثار لنینبه جمهوریهای شوروی قفقاز
- مجموعه آثار لنین، جلد ۲۴، ص ۵۴-۴۲نامههایی دربارۀ تاکتیکها [1]
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)امنیت ملی
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)پلیسان نواحی مطمئین ترین حافظان جان ومال مردم (محافظت عامه)
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)قوای مسلح پلیس:همکار شاروال درتنظیم شهرها(نظم عامه)
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت) قوای مسلح- فصل دوم - پلیس ترافیک
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت) قوای مسلح- بخش دوم (پلیس وسارندوی)
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)فصل هجده همقوای مسلح
- گزیدۀ مقالات از ولادیمیر ایلیچ لنیندر برخورد به خرده بورژوازی
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)فصل چهاردهم قوای مسلح
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت) فصل سیزدهم قوای مسلح
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت) فصل نهم قوای مسلح
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)قوای مسلح فصل هشتم
- کمونیستهای انقلابیقهرمانان فریب و اشتباهات بلشویکها [1]
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)فصل ششم و فصل هفتمقوای مسلح
- اثر جان پرکینزاعترافات جنايتكار اقتصادي
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)فصل چهارم و فصل پنجم قوای مسلح
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)فصل سوم (قوای مسلح)
- برگردان: شيرين روشارمارکس و قرن بيست و يکم
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)فصل دوم قوای مسلح
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)قوای مسلح
- پراودای. ج. تسره تلی و مبارزۀ طبقاتی
- کمیتۀ از زندان تا تبعیدمدخلی بر جلد یک سرمایه
- ک. کائوتسکی نیروهای محرکه و چشم اندازهای انقلاب روسیه
- شاپور احمديبادهپيمايي با اژدها در تموز
- دگر وال انجینر نصرالله( نصرت)قوای مسلح
- شاپور احمديشعر بيقهرمان
- محمدنبی عظیمی نگاهی به برگردان دوباره کتاب تلک خرس
- شاپور احمديگزيدهي هفتگانه
- پيام پرتوىفلسطين و اسراييل- تجزيه و تحليل از نگاه چپ
- برگردان از عارف عرفانکتاب افغانستان درعقب پرده دود
- شاپور احمديدر حاشیهی متن الف
- امان معاشرروحنامه
- شاپور احمدياندامهاي نقرهاي ما چند نفر
- برگردان- محمدعارف عرفانافغانستان درعقب پردۀ دوُد)بخش ششم)
- شاپور احمديبندهاي پيشكشي فرشتهها
- برگردان- محمدعارف عرفان افغانستان درعقب پردۀ دوُد
- برگردان از عارف عرفانافغا نستان درعقب پرده دود-پی دی اف چهارم
- برگردان از عارف عرفانافغانستان درعقب پرده دود
- شاپور احمديدر پوكههاي زمهرير
- برگردان از عارف عرفانافغانستان درعقب پردۀ دود-دوم
- برگردان از عارف عرفانافغانستان عقب پردۀ دود-اول
- برگردان شاپور احمدیروبن داريو
- پوهندوی شیما غفوریمن و «لبخند شیطان»
- سید محمد اشرف فروغ سگ ها می جنگند
- شاپور احمديگاهي خاطرهي عشقي اندوهناك از زمانهاي اكنون
- امان معاشرافغانستان تخته خیز استعمار
- امان معاشر«ابرها بر شانه»
- امان معاشرسرزمین دسایس
- اسدالله جعفری امام صادق،برهان عرفان- عرفان برهان
- شیرین نظیری فعال حقوق زندخت غروب مجموعه شعر ازبانوعزیزه عنایت
- محمد عالم افتخارموفقیت بزرگ تازه برای کتاب و تئوری گوهر اصیل آدمی
- سلیمان راوشسکوت فرهنگیان { بخش 5}
- امان معاشراندمه ها اثر خلیل حیفی از چاپ برآمد
- شاپور احمديديوها و دلبندگونيپوشم
- داکتر عزیز فاریابینیمی نگاه به ( گلزمین وفا )- مجموعۀ اشعار شادروان استاد سید محمد ( دروگر )
- سلیمان راوشسکوت فرهنگیان
- محمد عوض نبی زادهجلداول کتاب مجموعه ی مقالات
- گزارنده: عزیز آریانفرخاستگاه و پرورشگاه تاجیک ها
- برگردان: ا. م. شیریدوره استالین بگواهی آمار و ارقام بخش چهارم (آخر)
- بقلم دکتر محمود صفریانسفر نامه ی دنیای ارواح پرتوی دیگری از فانوس خرد
- نگاه گر: صدیق رهپو طرزینگاهی به خاطرات محمود طرزی
- نوشته گنادی زیوگانوفدوره استالین بگواهی آمار و ارقام(بخش سوّم)
- نوشته گنادی زیوگانوفدوره استالین بگواهی آمار و ارقام
- ماریا دارومجموعه ء از اشعار دلنشین شاعر جوان محترم « نذیر ظفر » تحت عنوان « شب یلدا » تازه از طبع برآمد
- اثراستثنائی عبیدالله «حبیب»
- سلیمان راوشخُراسان (خوراسان)فصل سوم کتاب نام و ننگ
- عزیز آریانفرنگاهی به کتاب «میراث ایران»ِ ریچارد نلسون فرای
- امان معاشرمعرفی کتاب
- سلیمان راوشخُراسان (خوراسان)بخش دوم
- مصلح سلجوقینگاهی کوتاه به مجموعۀ شعر حسین وفا سلجوقی
- رضا اغنمیسفرنامه دنیای ارواح
- سلیمان راوشخُراسان (خوراسان) فصل سوم کتاب نام و ننگ
- گزارنده عزيز آريانفركتاب تذكر الانقلاب
- صدیق رهپو طرزیآخرین اثر محمود طرزی
- کوچی مسافردروغهای شاخدار
- دوکتور سید احمد جهشدر بارهء کتاب گوهر اصیل آدمی و نظریات محترمه ماریا دارو
- از قلم : ماریا دارونگاهی بر کتاب «گوهر اصیل آدمی» و فهم و هضم آن
- تهیه و نگارش: میر عبدالواحد سادات افغانستان در چنبره یی جيو اکونومی امريکا قسمت پنجم
- لیلا فرجامیرودخانه ای که از ماه می گذرد
- محمود فاضلی بیرجندیآشنایی با برگردانی تازه از یک کتاب
- سلیمان کبیر نوریجایزه ای بالاتر از « نوبل» و « اسکار»... برای کتاب گوهر اصیل آدمی
- میرعبدالواحد ساداتافغانستان در چنبره یی جيو اکونومی امريکابخش چهارم
- تهیه و نگارش: میرعبدالواحد ساداتافغانستان در چنبرۀ جیو اکونومی امریکا
- پروفیسر عبدالواسع لطیفیپا برهنه باز کشت
- فهیمی تجدید تعریف و شناخت انسان در اثر« گوهر اصیل آدمی »
- Translated from Dari by Mir Hekmatuallah SadatAfghanistan: The Land of Epics and Tragedy
- نویسنده اسپندکوهیمشوره های دوستانه
- داکتر سرگی کورگینیان بعد از سرمایه داری مانیفستِ جُنبشِ «ماهیتِ زمان»
- امان معاشرافغانستان اؤزبیکلري خلق قؤشیقلري
- گلن ال. کارلسازمان سیا به روایت بازجوی سیا-11
- میرعنایت الله ساداتآشنایی با سایه روشن
- غلام نبی اوسپرین ــ یورشدافغانستان د ادبیاتو ځلانده« غمي »
- برتراند راسلشناخت ما از جهان بیرونی
- جين هيرشفيلدلابهلاي تيغههاي زمردين
- نوشتۀ ر.رخشانیسرچشمه های مدرنیته
- قیوم بشیرقزلباش و هزاره در لابلای تاریخ افغانستان
- بنیاد عبدالرحمان برومندکشتار زندانیان سیاسی ایران در سال ۱۳۶۷
- برگردان شاپور احمديروبن داريو
- اثر جان پرکینزاعترافات جنایتکار اقتصادی
- امیلیا اسپارتکمکثی کوتاه در مورد کتاب «گردنبند مروارید»
- برگردان: ا. م. شیریفصلی از کتاب «پیراهن سیاهان و سرخها: فاشیزم عقلانی و سقوط کمونیسم»قسمت پایانی
- برگردان: ا. م. شیریفصلی از کتاب «پیراهن سیاهان و سرخها: فاشیزم عقلانی و سقوط کمونیسم»قسمت سوّم
- ترجمه از فرانسه به فارسی توسط حمید محوینقد مارکسیسم دربارۀ نظریۀ روانکاوی
- برگردان: ا. م. شیریفصلی از کتاب «پیراهن سیاهان و سرخها: فاشیزم عقلانی و سقوط کمونیسم»قسمت دوم
- برگردان: ا. م. شیریفصلی از کتاب «پیراهن سیاهان و سرخها: فاشیسم عقلانی و سقوط کمونیسم»
- سید نبیل شمیمناله های پناهجویان
- نوشتۀ ایو میشو سنجه های زیبایی شناسی و داوری سلیقه
- نجیبه آرش عجایب هفتگانهء جهان در سده های میانه
- فريدون گيلانیدر باره سه کتاب آخرم
- رضا اغنمیوصیت نامه خدا
- نگارش: ش. بامدادکودکان درجنگ
- مشعل حریردر شگفتی یک گمنام
- گزینۀ نبشته های نیلاب موج سلامگردنبند مروارید
- عبدالحسیب شریفیچاپ و انتشار دو مجموعهي شعر و يك مجموعهي داستان در تخار
- محمداسحاق فیاضیاد گل سرخ
- بزرگترین چالش در مقابل بشریتآینده طلایی
- دکتر عبدالحسین زرین کوبدوقرن سکوت
- سراج الدین ادیب«کتابخانه سیار با صدها آثار کلیدی ماندگار »
- محمود صفریانکتاب وصیت نامه خدا
- حمید محوینقدی دربارۀ : «بادام های زمینی» اثر رضا بی شتاب
- محمد اسحاق ثنا رومان پا برهنه باز گشت
- سلیمان کبیر نورییک پیغام ملی و وطنی و یک دعوت تاریخی و انسانی
- عزیز آریانفرپیرامون کتاب دولت و اپوزیسیون در افغانستان از 1919 تا 1953
- مترجم : حمید محویسومین جنگ جهانی آماده می شود: هدف، ایران
- مترجم : حمید محویسومین جنگ جهانی آماده می شود : هدف ایران
- نوشته هوشنگ معین زادهوصیت نامه خدا
- مترجم : حمید محویتأملاتی در باره ی تاریخ مسیحیت نخستین
- گزارنده به دری: عزیز آریانفردولت و اپوزیسیون در افغانستان
- عبدالو کیل کوچی کتاب ، یادی ازسر زمین شمالی قدیم
- نیلاب موج سلام« پرندگان بیبال » در آبهای سیال
- محمد یعقوب هادییادداشت های «تصویری ازگوانتانامو» تبرئه جنایات مشابه
- شباهنگ رادجنگ و اوضاع افغانستان
- آشیل بخاراییکتابی ؛ همسنگ آثار رهبران کبیر تحولات تاریخ
- سلیمان راوشسه واکنش - تکاوران تیزپوی خرد در خراسان
- نویسنده:عبدالسلام ضعیفعبور از خط سرخ [در گوانتامامو ]
- مـتـرجـــم: ابراهیم شیریاستالین و تجدد بخش پایانی
- ایرینا کورشونوفنیلوفر و آتش
- مـتـرجـــم: ابراهیم شیریاستالین و تجدد بخش پنجم
- مـتـرجـــم: ابراهیم شیریاستالین و تجدد بخش چهارم
- نوشته: گوالیم رابرتس قوهء فکری کودک تانرا بلند ببرید
- گزارنده به دری: عزیز آریانفرنبرد افغانی استالین
- گزارنده : عزیز آریانفراسناد محرم تازه افشا شده بایگانی های شوروی پیشین در باره افغانستان بخش دوم
- گزارنده : عزیز آریانفراسناد محرم بایگانی های شوروی در باره افغانستان
- ی.بیدار سر نوشت خانواده در جوامع غربی
- امان معاشرراز هستی
- میر عبدالواحد ساداتآشنایی با «مکاتیب افغانی»
- مـتـرجـــم: ابراهیم شیریاستالین و تجدد بخش سوم
- شمس حیدریاردو وسیاست در سه دهه اخیر به زبان انگلیسی
- دکتر بیژن باراننقد کتاب: آنتالوژی صدای اعتراض قلم- تابستان 2009 ایران
- مسعود حنیفخانه وخانواده ،کانون خوشبختی وسعادت
- گنادی زیوگانفاستالین و تجدّد بخش دوّم
- ژرژ پولیتزرفلسفۀ عصر روشنایی و تفکر مدرن
- گنادی زیوگانف استالین و تجدّد
- گزارنده به دری: عزیز آریانفرمهمان ناخوانده در کابل
- گزارنده به دری: عزیز آریانفربحران اعتماد سال های 1940-1941 در آسیای میانه
- گزارنده به دری: عزیز آریانفرعملیات «امان الله» و «تبت»
- گزارنده: عزیز آریانفرماجرای پیر شامی [گیلانی]
- گزارنده: عزیز آریانفرواپسین پیروزی نادر خان
- گزارنده: عزیز آریانفرخون های تازه بر زمین نوار قبایل «آزاد»
- نویسنده : مهرالدین مشید "گذرگاۀ بسته" * فریادی در دل سنگین تاریخ
- گزارنده: عزیز آریانفراشغال کابل از سوی قبایل مرزی [هند بریتانیایی] و به پادشاهی رسیدن نادر
- گزارنده به دری: عزیز آریانفرسرنگونی امان الله خان
- گزارنده: عزیز آریانفرانتقام نافرجام کمینترن در «دهلیز افغانستان»و سرنگونی امان الله خان
- میم -میهن فدا(( جنگ های کابل (( زرافهء قشنگ
- میم -میهن فداجنگ های کابل (( زرافهء قشنگ((
- عزیز آریانفربر گرفته از کتاب نبرد افغانی استالین: سیاست قدرت های بزرگ در افغانستان و قبایل پشتون
- خلیل الله عالم جنگ قصابان نبرد نابرابر
- نویسنده : دکتورغلام حیدریقینسخنی چندپیرامون کتاب « لیلی ومجنون »اثرابوبکریقین (قسمت سوم)
- دوکتورغلام حیدریقینسخنی چندپیرامون کتاب « لیلی ومجنون » اثرابوبکریقین ) قسمت دوم(
- نویسنده : دکتورغلام حیدریقینسخنی چندپیرامون کتاب « لیلی ومجنون » اثرابوبکریقین
- گزارنده: عزیز آریانفرنبرد افغانی استالین(سیاست قدرت های بزرگ در افغانستان وقبایل پشتون)
- نویسنده : پیکارجونکاتی چند پیرامون کتاب « تولدی دیگر»
- میرزا آقا عسگری (مانی)«ظهور»، کتابی برای برونرفت از خرافات
- دوکتور خلیل الله وداد بارشزمامداری امیر حبیب الله کلکانی
- نویسنده : سید عبدالقدوس سیدکتاب جنگ های کابل ۱۳۷۱ – ۱۳۷۵ خورشیدی زیر چاپ رفت
- امان معاشر اعیادمغان
- شریفیچند کوچه دورتر
- ابراهیم سهارکتاب سرنوشت غم انگیز درافغانستان
- امان معاشر بیدلستان و گلدسته
- از دکتر شعاع الدین شفا *ظهور، حکایت من و امام زمان
- رضا اغنمیبشارت
- امان معاشرشگوفه های احساس
- صدیق رهپو طرزینگاهی به کتاب آینده افغانستان
- محمد نبی عظیمیسگ شریر همسایه
- گزارنده به دری: عزیز آریانفر امير امان الله و آسياي ميانه شوروي
- ص.وفانگاهی کوتاه بر يکی دو اثر وکار کردهايی احمد فريد طهماس
- گزارنده به دری: عزیز آریانفرتاریخ در سیما ها:هنگامه انور پاشا درآسیای میانه و بازتاب آن در افغانستان
- بهرام معصومى كشور ايران، كشور كوروش و داراست
- فضل الرحیم رحیمنام عتیق رحیمی ، در فهرست برنده گان صدوپنچ سال فعالیت جایزه ادبی گنکور فرانسه
- فاطمه سعيدی (مادر شايگان)برای فرزندان من اشک تمساح نريزيد!
- صبورالله ســياه سـنگ"آوای مــاندگار زنان"
- فضل الرحیم رحیم جادوگران و مداریان
- هوشنگ معین زادهظهور
- امان معاشر خاطرات یک کارتونیست
- گزارنده به دری: آریانفر «جمهوری هراتٍ» عبدالرحیم خان [نایب سالار]
- گزارنده به دری: عزیز آریانفر«کابلستانٍ» بچه سقاء (جنوری– اکتبر سال 1929)مشی سیاست داخلی و خارجی
- ديپلوم انجنير عبدالقادر مسعودمژده به علاقه مندان کتاب
- صدیق رهپو طرزیکتابشناسی«محمود طرزی»
- نو شته نذ یر ظفرتاریخ مطبو عات افغانستان یا ضرورت ژور نا لیستان
- محمدنبي عظيمي واهمه های زميني (بخش فرجامین)
- گزارنده به دری: عزیز آریانفر نخستین نبرد سپاهیان شوروی در افغانستان در سال 1929
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش 24)
- گزارنده به دری: عزیز آریانفرمبارزه دیپلماتیک قدرت ها در افغانستان در سال های 1919- 1921
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش 23)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش 22)
- صدیق رهپو طرزی«طرزی و سراج الاخبار»
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش بيست ويکم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش بيستم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش نزدهم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش هژدهم)
- نوشته: محمد اسحاق فياض پشتونستان چالش سياسي افغانستان و پاكستان
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش هفدهم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش شانزدهم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش پانزدهم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش چهاردهم)
- مشعلازســـُـکر تا صَـــــحو
- م.نبی.عظیمی نام وننگ
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش سيزدهم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش دوازدهم)
- محمدنبي عظيمي واهمه های زميني (بخش يازدهم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش دهم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش نهم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش هشتم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش هفتم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش ششم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش پنجم)
- محمدنبي عظيمي واهمه های زميني (بخش چهارم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش سوم)
- محمدنبي عظيميواهمه های زميني (بخش دوم)
- خالد اشککم بود والی شوم
- محمدنبي عظيميواهمه های زمینی
- مشعلازسايه های هول تا واهمه های زميني
- بیرنگ کوهدامنی سایه ناظمی ، حافظ ، شاملو وفروغ درسایه های هول
- نوآم چامسکیاندر بایستنی های امپراتوری قدرت و اعتبار
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- دکتر محمد هاشم فقیریتاریخ در ادبیات
- سليمان راوشنام و ننگ
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- داکترغلام حيدر« يقين »سخنی چندپیرامون کتاب « تخمیس غزلیات حافظ » اثرالحاج ابوبکریقین
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمد عوض نبی زا دهرمان گودی پران باز, بازگوئی گوشهء ازظلم وستم بر مردم هزاره
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميســــــــــایه های هــَـــــــول
- محمدنبي عظيميسايه های هول
- محمدنبي عظيميکنزالمهملات والاکاذيب ( بخش هفتم و پاياني)
- محمدنبي عظيميازســـُـکر تا صَـــــحو
- سیامک زینلیخاک حاصلخیز برای کشت انواع تروریسم
- محمدنبي عظيميازســـُـکر تا صَـــــحو
- مترجم: غفار عريفجنگ هاى خاندان بوش؟!
- مترجم: غفار عريفجنگ هاى خاندان بوش؟!
- مترجم: غفار عريفجنگ هاى خاندان بوش؟!
- ويرايش، تهيه وبرگردان (ناهيد) نگاهي به کتاب جنگ بدون مرز، استعمار جدید جهان
- مشعـلتاجـيکـان در قـرن بـيستـم
- ارسالي فريدون يماسرنوشت غم انگيز در افغانستان
- مترجم: غفار عريفجنگ هاى خاندان بوش؟!
- مترجم: غفار عريفجنگ هاى خاندان بوش؟!
- مترجم: غفار عريفجنگ هاى خاندان بوش؟!
- نويسنده: غفار عريفبه آّن به چه عنوانى بايد قضاوت كرد!؟
- فرزاد بهنامدر تاريكي راه مي رويم
- عبدالولي منگلد افغانستان په ادبي کتابتون کې يوه بله شعري ټولګه ورزياته شوه
- احمد وحید صادقی نگرشی کوتاهی بر گوشه های از زنده گی و اندیشه های فلسفی – عرفانی مولانا جلال الدین محمدبلخی
- محمدنبي عظيمينگاهی به مجموعه ؛ داستانی : رازهای قلعهء قرمز
- سلیم سلیمیچند حرفی در باره پايان رمان « سايه های هول
- فرزاد کنزالمهملات والکاذیب
- محمدنبي عظيمي"نیم نگاهی بر ائتلاف های تنظیمی در افغانستان"
- محمدنبي عظيميواهمه های زمیني
- اکرام کمالدر اشراق نيلوفر
- چند کتاب تازه از میرزاآقا عسگری (مانی)
- کمانگيربخشی از خاطرات جنرال تامی فرانکس : فرمانده پيشين نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان
- جواد نصرياندو قرن با مطبوعات فارسي زبان خارج از كشور در قاره آسيا