خانم افغانی در کانادا بعد از نابینا شدنش مجله تاسیس نمود
امان معاشر امان معاشر

اندیشمند خانم جوان شفیقه (نورزی) در یک فامیل اگاه وفرهنگی در شهر کابل بدنیا امده مکتب را در لیسه رابعه بلخی و تحصیلات عالی را در دانشکدهء ساینس دانشگاه کابل به پایه اکمال رسانیده با شغل معلمی در مکاتب کابل ایفای وظیفه نموده است.

 

شفیقه نورزی از زنان روشنفکر وطن ماست که با نزاره وتحمل دوره های اشغال وطن توسط شوروی وهشت ویرانگری گرو های تنظیم بازی جهادی وهمچنان دوره سیاه وجهالت طالبان تحمل درد وسوزاز ولمس همه سیاه روزی های تحملی در قطار دیگر اواره گان وطن ما مهاجرت را در پیش گرفته در سال 1987 به هندوستان میرود. خانم نورزی ایام فراغت ومحدود ساحه گشت وگذارد خود را با مطالعه کتابها به مقصد اگاهی های اجتماعی وفرهنگی می پردازد تا همچو یک خانم بیدار و با فهم وهمتش به هموطنان خود خدمت نماید.

 

خانم نورزی در سال 1990 به دعوت برادرانش درکانادا می اید سال اول زبان انگلسی اموخته در سال دوم جواز کار مصلکی کانادایی را در رشته تربیه و محافظت اطفال بدست اورده در یکی از کودکستانها مصورف کار می شود.

 

نورزی درد ورنج وطن را دیده بود نمیتوانست در برابردشواریهای مردم و وطنش بی تفاوت باقی بماند او همواره به امورات اجتماعی افغانها سهیم بوده ودر سال 1992همچو عضوی هیات مدیره اتحادیه عام المنفعه افغانها مقیم براتش کلمبیااجرای وظیفه نموده بخصوص در امر اموزش اطفال افغانی به زبان مادری وحفظ مقدسات دینی وفرهنگی افغانی به همکاری اتحادیه افغانها وبخصوص یک افغان فرهنگ پرور اقای عبدالرب غیاث در جستجو یک مکتب افغانی شده در سال 1994 مکتبی را در شهر وانکور بنام ( سید جمال الدین افغان) با شامل شدن 130 شاگرد باسویه های مختلف به مقصد اموزش زبان مادری وعلوم دینی افتتاح نموده ومحترمه نورزی مسولیت معاونیت مکتب را عهده دار شد که امروز خوشبختانه یکی از کانون تربیوی افغانی در شهر وانکور کانادا است.

 

خانم نورزی از جامعه می اموخت وبه دیگران میاموختاند ودر عرصه فرهنگ گامهای فراختر ومستحکم تر در را خدمت به همطنان وبه خصوص تعلیم وتربیه افغانی می برداشت. خانم شفیقه همه تلاشهایش را به مقصد نیرو گرفتن اجتماع افغانی صرف مینمود.ولی با تاسف زمان با تقاضا تقدیر جبر خود را بر او روا داشت بایک نا راحتی صحی در قسمت چشم خواهر مبارز ما شفیقه بینای خود را در سال 1996 از دست دادومداخله های بی نتیجه جراحی هیچ راه نجات بینای را وسیله شده نتوانست. خانم شفیقه بعد از دست دادن بینایی اش هم همیشه بیاد جامعه وبخصوص شاگردان مکتب بود در مقابل رنج وزحمات نابینایی استوار ایستاده شد وبه علم خود در میدان علم وفرهنگ و اجتماع رزمید. تحول نظامی که به همکاری قوای بین الملل سبب در هم شکستن ونابودی دوره طالبان در افغانستان شده بود قوت بر نیرو واحساس خواهر ما بخشد که خانم شفیقه دست بکار شده مبارزه خود را در رابطه با همبستگی به امید صلح ورفا وطن با تشدید خدمت توسعه بخشده همرا با گروهی 21 نفری از زنان افغان در وانکور بخاطر جمع اوری کمک های ضروریات اولیه بر افغانتسان کار نموده به همکاری دیگر برادران افغانی بمقدار هفت کانتر البسه به افغانستان فرستادند وهمچنان همراه این خانمها با پروگرامها توضحی در مکاتب رفته اعمال طالبان را افشا نموده به سوالات شاگردان جواب میدادند.

 

 

محترمه نورزی با این همه خدامات خود قناعت ننموده شامل کورس اموزشی کمپیوتر با صدا مخصوص نابینایان شده بافرا گرفتن هنر کمپیوتر و به مشوره پدر فرهنگی اش اقای محمد کبیر نورزی مولف کتاب (قوطی اعطار) و خواهر همراه وعزیزش محبوبه نورزی که امروز با حوصله مندی وعشق بکار مطبوعاتی مسول دیزاین نشریه زن است در سال 2002 مجله وزین نشریه زن را در وانکور کانادا ایجاد وبه فعالیت مطبوعاتی در امر زنده نگاه داشت ادب وهنر و مقدسات دینی وفرهنگی وتاریخی مردم افغانستان کار میکنند.شفیقه نورزی با استعداد خوب که د ارد به زودترین وقت شاعران نوسنده گان هنرمندان وقدم زنان عرصه فرهنک را دعوت نموده با نشر افریده های انها به محتوای نشریه بهای خوبتر می بخشد و دیری نگذشته این گنجینه فرهنگی قدم فراختر از کانادا به امریکا و اروپا میگذارد وخواننده گان وهمکاران زیاد پیدا میکند.

 

شفیقه جان نورزی در جواب سوال معمولی خبرنگار چه انگیزه باعث شد که اقدام به ایجاد نشریه زن نموده؟ فرمودند(من حیات رقتبار ملیونها زنان را درافغانستان دیده بودم شوری ها ودشواری ها وعقب افتاده گی ها و همه محرومیت های انها را ثمره نا اگاهی بیسوادی وجهل میدانستم خواستم با استفاده ازازادیهای مطبوعات در کانادا با ایجاد این مجله خدمت گذار هموطنان وبخصوص زنان هموطنم در زمینه بنوبه خود گردم)

 

امروز ما در شرف شش سالگی یگانه نشریه زنان دروانکور قرار داریم با ابراز بهترین تبریکات وتمنیات نیک بمناسبت ششمین روز این نشریه برای خواهر اگاه وجوان ما شفیقه نورزی موفقیت های بیشتردر امور خدمت به فرهنگ افغانستان ارزو میکنیم.

 

 


April 21st, 2008


  برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
 
مسايل اجتماعي