حفـــظ محیــــط زیســـت در خــــرابه هــــای بهســــود
حقــــــــ(شـــمس الحـــق)ـــــــانی حقــــــــ(شـــمس الحـــق)ـــــــانی

 

محترم کریم خلیلی به مناسبت روز حفظ محیط زیست در خرابه های بهسود از اهمیت محیط زیست سخن گفتند !

 

محترم کریم خلیلی معاون دوم رئیس جمهور که جلالتماب کرزی ایشان را در جبران تخریب بت بامیان توسط برادران ناراضش منحیث بت زنده به کار گماشته اخیراً در سخنرانی شان به مناسبت تجلیل از روز حفظ محیط زیست به مردم افغانستان خصوصاً اهالی شهر های بزرگ هشدار دادند که اگر ایشان دولت را در حفاظت محیط زیست همکاری نکنند تا ده سال دیگر هوای شهر های برزگ قابل تنفس نخواهد بود.

ایشان در ادامه سخنرانی شان فرمودند که ده سال قبل افغانستان در جمع کشور های عقب مانده جهان سوم قرار داشت که بجز دو سه فابریکه کهنه و فرسوده چیزی دیگری نداشت ولی امروز از برکت کمک های مالی جامعه جهانی و سعی تلاش مبرم دولتمردان کاردان و با مسولیت افغانستان دارای هزاران فابریکه صنعتی و تولیدی ، ده ها کوره ذوب آهن ، صد ها کار خانه اسخراج نفت و گاز و تولیدات شیمیاوی و کارخانه های دواسازی و ... شده و به همین میزان وسایل نقلیه که ده سال پیش بیشتراز خر ، قاطر و شتر تشکیل می شد امروز به فضل الهی به انبوهی از عرادجات مدرن و عصری موتر ، قطار و طیاره تبدیل شده .

اما از آنجایکه هر سکه دو روی دارد طبعاً که اینهمه پیشرفت و ترقی اجتماعی جوانب منفی هم دارد که خرابی محیط زیست یکی از آنهاست .
ما و شما همه روزگاران را بخاطر داریم که آسمان کابل رنگ آبی داشت و در جویباران اطراف آن آب ظلال به رنگ آسمان جاری بود و کاروان های شتر و مواشی کوچی ها زینت افزای خیابانهای کابل و حومه آن بود.
اما متاسفانه امروز ازآن روزگاران طلایی دیگری اثری بجز همین چند کاروان کوچی باقی نمانده که ازینرو نظر به فرمان خاص جلالتماب کرزی کوچیگری جز آبدات تاریخی و کلتوری وطن قرار گرفته و حفظ و حراست آن وظیفه تمام  ارگانهای دولتی شده و منطقه بهسود در مرکز کشور منحیث چراگاه مواشی آنها برسمیت شناخته شده.
طبیعیست که اهالی منطقه ازین فرمان محترم کرزی دل خوش ندارند و حتی در مقابل آن دست به اعتراضات گسترده زده اند ولی دولت نمی تواند منافع چند نفر دهقان سر و پا برهنه را فدای منافع علیای کشور کند و هر انسان با شعور و با انصاف باید قبول کند که حفظ آبدات تاریخی کشور در خور اهمیت بالا تر است از منافع شخصی چند نفر دهقان. 
 
با تقــــــــــــديم حــــــــــــــــــرمت


 


June 10th, 2012


  برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
 
مسايل اجتماعي