کابل ؛ «مهمترین پایتخت دنیا» ؛ به چه معنی ؟!
محمد عالم افتخار محمد عالم افتخار

خبر – نظر

خبر ؛ وزیر خارجه پاکستان: کابل مهمترین پایتخت دنیا برای پاکستان است

وزیر امور خارجه پاکستان ضمن بیان این مطلب که با پیام صلح و حسن نیت وارد کابل شده است گفت که جاده ثبات و امنیت در منطقه از افغانستان می‌گذرد.
حنا ربانی کهر بعدازظهر روز گذشته در یک نشست خبری مشترک با زلمی رسول وزیر خارجه گفت که می‏خواهد با این سفر این مساله را بیان کند که پاکستان از هر تلاش و ابتکاری برای صلح که رهبری آن را حکومت افغانستان به عهده داشته باشد، حمایت می‏کند.

وی افزود که پاکستان به دنبال هیچ برنامه مخفی در افغانستان نیست، بلکه پاکستان صلح و ثبات در افغانستان را به نفع خود می داند.
وزیر خارجه پاکستان گفت: «این باید مشخص شود که مسیر ثبات این منطقه از کابل عبور می‏کند. از این رو نمی‏توانیم در تلاش برای نایل شدن به صلح و پیشرفت جدی باشیم و در عین حال در زمینه تامین صلح و ثبات در افغانستان همکاری نکنیم. هر تهدیدی نسبت به اتحاد و تمامیت ارضی افغانستان، تهدیدی نسبت به پاکستان نیز به حساب می‏آید.»
حنا ربانی کهر، کابل را مهمترین پایتخت دنیا برای پاکستان توصیف کرد و گفت اسلام آباد خواهان روابط عمیق و درازمدت با کابل است.
وزیر خارجه پاکستان گفت که افغانستان و پاکستان برای به وجود آوردن یک آینده بهتر برای مردم این دو کشور به همکاری بیشتری نیاز دارند.
همچنین حنا ربانی کهر در پاسخ به سوالی درباره انتشار گزارش محرمانه ناتو که مدعی حمایت استخبارات پاکستان از طالبان شده است، آن را رد کرد.
در ادامه داکتر زلمی رسول وزیر خارجه، نقش پاکستان در تأمین صلح افغانستان را برجسته خواند.
زلمی رسول افزود که همکاری صادقانه پاکستان به امنیت و ثبات منطقه کمک می‏کند.
وزیر خارجه گفت که گفت‏وگوها با مقام‏های پاکستانی با سفر رئیس جمهور کرزی در آینده‏ای نزدیک به اسلام آباد، پی‏گیری می‏شود.
حنا ربانی کهر که پیش از ظهر روز گذشته وارد کابل شد، ضمن دیدار با رئیس جمهور و وزیر خارجه با برخی از نمایندگان احزاب سیاسی و اعضای ولسی جرگه نیز ملاقات کرد.

نظر

با عرض سلام خدمت خانم وزیر که غالباً مادر هم استند.

بنده امیدوارم اینکه ایشان وزیر خارجه پاکستان تشریف دارند؛ هم به مقصد سوء استفاده از سیمای جذاب و مقام زنانه و مادرانه شان در اهداف شوم و شیطانی ایکه ملیتاریست های پاکستانی داشته اند و دارند و به پیش می برند نباشد ؛ و در واقع هم وزیر ذیصلاح باشند و توانایی در ایفای نقش و سهم که عاطفه و وجدان یک زن روشن و یک مادر معاصر متقاضی آن است ؛ از خویش نشان دهند.

منجمله در ترجمه و تفسیر این سخن شان که کابل برای پاکستان مهمترین پایتخت جهان است .

چرا که مردم افغانستان و پاکستان و جهان به حد غایی از سیماهای پشم الود و خشن و وحشی مستخدمان و اجیران درونی و بیرونی ملیتاری کشور متبوع شان مشمئیز شده و به جان آمده اند و چنین سخنان را از دهان های مغاره مانند آنها جز به همان معنی نمی فهمند که در اسناد پیشین و اوراق ننگین تاریخ و کارنامه های آی ایس آی و مزدوران بی غیرت و بی ننگ و بیشرف افغانی شان در سه و نیم دهه اخیر ثبت شده است ؛  یک مورد را از کتابگونه بنده به نام « جنگ صلیبی یا جهاد فی سبیل الله!» که بر اساس «تلک خرس» دگروال محمد یوسف قوماندان اعلای جهادی های افغانی و غیر افغانی «آی اس آی» و اسناد پاکستانی دیگر نوشته شده خدمت خانم وزیر تقدیم میدارم:

 «عساکر خدا»!  کابل را به آتش بکشید:

فصل نهم « تلک خرس…» عنوان دارد : {کابل ، فتح الباب یا شهر کلیدی} و مقالت این فصل با این امریه برید جنرال اختر عبدالرحمن رئیس عمومی (I.S.I) پاکستان (۱۹۸۷-۱۹۸۰) آغاز میگردد که : «کابل را باید به آتش کشانید»! و در شرح انگیزه های جنرال در زمینه  اینطور میخوانیم :

« جنرال اختر با کابل عقده فطری و روانی داشت . وی به این امر که حملات در کابل باید چندین برابر سایر حملات باشد خیلی جدی بود. اگر کدام قوماندان از وی در ارتباط به زدن کابل هر نوع اسلحه ثقیلی طلب مینمود ، وی حتی در صورت مخالفت من نیز حاضر به صدور آن میشد. فشار بر کابل هدف اساسی استراتیژی مارا تشکیل میداد. سقوط کابل به معنی فاتح آمدن ما تلقی میشد. این بود سرمنزل مقصود ما. در اثرهمین علویت ( اولویت) کابل بود که بیشترین گروپ های مشاورین پاکستانی بر علیه آن شهر گماشته میشدند . طوریکه قبلاً نیز اذعان داشته ام من شخصاً در توظیف چنین پاکستانی ها به داخل افغانستان موافق نبودم ولی در اثر هدایت جدی جنرال اختر (۱۹۸۴) دایر بر فشردن بیشتر کابل، درگماشتن آنها بیشترین سعی را نمودم. چنانچه هفت تیم از جمله یازده تیم فرستاده شده ما در آن سال صرف بر علیه کابل فعالیت داشتند. آنها از ماه اپریل تا نوامبر حملات متعددی را سازماندهی وهدایت کردند که هر کدام برای شش هفته دوام میداشت .»

آیا اهمیت کابل حالا برای پاکستان غیر از این است ؛ مردم افغانستان سپاسگذار خانم وزیر میشوند اگر این معنی را روشن فرمایند!

منبع:  http://www.ariaye.com/ketab/jehad/jehad.pdf


February 3rd, 2012


  برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
 
بیانات، پیامها و گزارشها